با دومین قسمت ازسری مقالههای دوئل های بزرگ در خدمت شما دوستان عزیز هستیم تا یک رقابت بزرگ دیگر را مورد بررسی قرار دهیم.
این بار به سراغ دو شوتر نظامی پر طرفدار یعنی Call of Duty: Black Ops 2 و Medal of Honor: Warfighter میرویم.
پاییز را می توان بهار بازی دوستان دانست. فصلی که در آن شاهد عرضه ی بهترین و باکیفیت ترین فرنچایزها و عناوین AAA هستیم. پاییز امسال هم از این قاعده مستثنی نیست و می تواینم آثار بزرگ را در ژانرهای مختلف تجربه کنیم. سبک اکشن اول شخص هم در سبد خود بهترین ها را دارد. از بازی بزرگ مایکروسافت Halo 4 گرفته تا عنوان مورد انتظاری چون DisHonored. به مانند چند سال اخیر شمارهای جدید هم از ندای وظیفه به اسم Black Ops 2 را خواهیم داشت که قصد رکورد شکنی دوباره در بازار فروش را دارد. شرکت EA هم با Medal of Honor: Warfighter نمیخواهد از قافله عقب بماند و با هزینههای هنگفت خود مصمم شده تا حرف اول را بزند. در بین رقابتی که بین این عناوین وجود دارد باید دوئل بین مدال افتخار و ندای وظیفه را با توجه به سبک و سیاق تقریبا مشابه خود, کریهای سازندگانش و کل کل های طرفداران سرسخت مهیج ترین رقابت دانست که امسال شکل میگیرد. نگاهی کوتاه بر این دو عنوان محبوب بیاندازیم تا ببینیم با خود چه قرار است بیاورند.
Call of Duty: Black Ops 2
ناشر : ACTIVITION
سازنده: TREYARCH
پلتفرم: PC-XBOX 360-PS3
متای نسخهی قبلی : ۸۸
اولین شمارهی بازی CoD در سال ۲۰۰۳ عرضه شد. این بازی از همان اولین شماره که ساخت آن بر عهدهی INFINITY WARD بود قدم های خود را محکم برداشت وبا عرضهی یک اثر کم نقص و زیبا به سرعت طرفداران بی شماری را سمت خود جلب کرد و هرگز زیر سایهی عنوان موفق و پر سروصدای آن سال ها یعنی Allied Assault قرار نگرفت. شماره ی دوم هم تکمیل کننده ی موفقیتهای شماره ی نخست بود و عنوان بسیار خوبی چه در بخش داستانی وچه در بخش آنلاین محسوب میشد. اما ساخت سومین قسمت از COD در حالی برای اولین بار به Treyarch محول شد که خود IW پشت درهای بسته مشغول ساخت اولین شماره از سری MW بود. سومین ندای وظیفه نتوانست به موفقیت دو بازی نخست برسد وخیلی ها را از کار تری آرک ناامید ساخت. با این وجود باز هم ساخت قسمت دیگری از آن یعنی پنجمین نسخه تحت عنوان World at War بر عهده ی آنها گذاشته شد. این بازی در قیاس با ساخته ی قبلی سازندگانش خیلی بهتر وموفقتر بود اما در حد جنگاوری نوین ظاهر نشد.
تری آرک با CoD:BO همه را غافل گیر کرد و با عرضهی این اثر زیبا نگاه ها را به سمت خود جلب کرد. برای اولین بار در سری COD شاهد روایت قصه ای پرکشش وجذاب بودیم که در کنار گیم پلی زیبا وبخش آنلاین قوی توانست فروش خیره کننده ای داشته باشد. Black Ops 2 هم جدیدترین شمارهی این بازی است که تا چند روز دیگر عرضه میشود و باید منتظر ماند و دید که تا چه حد انتظارات را برآورده میسازد.
حوادث بازی در BO2 در دو بازه ی زمانی رخ میدهد یکی در آیندهای نه چندان دور یعنی سال ۲۰۲۵ که در آن جنگی سخت بین امریکا و چین به وقوع پیوسته و شما باید در زیر باران آتش و گلوله در نقش «دیوید میسون» به انجام وظیفه بپردازید . شخصیت منفی این بازی فردی به اسم «رائول مندز» می باشد که در وقوع این همه کشت وکشتار و درگیری ها عامل اصلی بوده است. بازهی زمانی دیگر مثل شماره ی قبلی یعنی BO در دهه ی هشتاد میلادی و دوران جنگ سرد است که در آنجا بار دیگر کنترل «الیکس میسون» پدر دیوید در دستان شما قرار دارد. همین متغیر بودن زمان رویدادهای بازی می تواند تاثیر خوبی در ایجاد جو متفاوت داشته باشد. انتظارات بازی از قصه ی آن با توجه به موفقیت سازندگان در قسمت قبل بالاست و امید است که قلم «دیوید گویر» بتواند رضایت بخش باشد.
ویژگی های جالب زیادی به این بازی افزوده شده است که از جمله ی آنها می توان به تصمیم گیری های اخلاقی شما در طول بازی اشاره کرد که در پیشبرد خط داستانی بازی تاثیرگذار میباشد. کنترل کامل وسایل نقلیه نظیر جت و کامیون را هم میتوانید در این بازی تجربه کنید که در این سری تا کنون سابقه نداشته است. تنوع سلاح های بازی و ابزار آلات جنگی بیشتر شده و با پیشرفت تکنولوژی در سال ۲۰۲۵ می توانیم سلاحهایی را در دست بگیریم که تا کنون نظیر آن را ندیده ایم. یکی از عوامل محبوبیت بالای این بازی که بار دیگر میتوانیم نظاره گر آن باشیم گیم پلی مفرح و پر جنب وجوش آن است که با اجرای آن در فریم ۶۰ بر روی هر سه پلتفرم تجربه ی شیرینی به همراه دارد. اکشن های پر زد و خورد, تعقیب وگریز های داغ و صحنه های سینمایی از قبل برنامه ریزی شده بار دیگر با کیفیت تر و بهبود یافته تر از گذشته میآیند تا با بهره گیری از صداگذاری عالی و موسیقی های شنیدنی ساعتها ما را درگیر خود بکنند.
با توجه به نمایش هایی که تا کنون از بازی دیده ایم به نظر می رسد نباید انتظار جهش بزرگی از لحاظ گرافیکی داشته باشیم و در این زمینه فقط به افزایش نسبی کیفیت آن در زمینه هایی چون بافت ها و نورپردازی بسنده شده است. در کنار خط داستانی آن که امیدواریم کوتاه نباشد بخش اعظمی از دلایل موفقیت این سری به خاطر بخش مولتی پلیر آن است که چند سالیست تبدیل به یکی از پر مخاطبترین عناوین شبکه لایو شده است. این شماره با دارا بودن مدهای متنوع و سرگرم کننده قصد دارد ایرادات ساختهی قبلیشان در این بخش نظیر Respawn شدن های پر ایراد را برطرف کند. در پایان هم باید به بخش زامبی اشاره کنیم که بار دیگر حضور دارد و با بهره مندی از حالت داستانی می تواند بهتر از قبل باشد.
Medal of Honor: Warfighter
ناشر: EA
سازننده: DANGER CLOSE
پلتفرم: PC-XBOX360-PS3
متای نسخه ی قبلی : ۷۵
در آخرین سال قرن بیستم دوستداران بازی شاهد عرضه ی یکی از موفقترین بازی های کنسول پلی استیشن بودند. این بازی مدال افتخار نام داشت که استیون اسپیلبرگ چهرهی نام آشنا و محبوب سینمایی آن را به زیبایی هر چه تمام بر گردن اهالی گیم آویخت. پس از آن تا به امروز چندین وچند عنوان از این بازی بر روی پلتفرم های مختلف عرضه شد. این عناوین گاهی همچون Allied Assault عالی و کم نقص بودند و گاهی چون نسخهی سال ۲۰۰۷ یعنی Vanguard صدای اعتراض طرفداران را در آوردند.
آخرین تجربهی ما از MOH به سال ۲۰۱۰ بر می گردد. یعنی جایی که سازندگان با فاصله گرفتن از جنگ های کلاسیک دوران جنگ جهانی به زمان حال قدم گذاشته و نبردی مدرن را به تصویر کشیدند. با وجود آنکه این بازی فروش خوبی داشت اما در به دست آوردن رضایت مخاطبان و منتقدان ناکام بود. ایرادات این بازی و پایین بودن آن از حد انتظار آن را به عنوانی ناامید کننده تبدیل کرد. اما سازندگان آن یعنی DANGER CLOSE با کسب تجربه و به کارگیری امکانات بیشتر قصد دارند جدیدترین مدال افتخار را که Warfighter نام دارد با قدرت وارد بازار بکنند و عاشقان پر تعداد این عنوان پر سابقه را بار دیگر خشنود سازند. در راستای دستیابی به این هدف اولین اقدام سازندگان در به کار گیری موتور FROSTBITE 2 می باشد که قدرت آن بر کسی پوشیده نیست. هر آنچه که تا کنون از این بازی دیده ایم از لحاظ بصری زیبا و تماشایی بوده و کیفیت تصاویر از شخصیت های بازی و سلاحها گرفته تا لوکیشن های متنوع تحسین برانگیز است. تخریب پذیری فوق العاده ی اجسام و محیط های بازی هدیهی دیگری از این انجین قابل اعتماد است که علاوه بر ایجاد صحنه های تماشایی تاثیر مثبتی در گیم پلی بازی دارد و به آن عمق بیشتری میبخشد.
همچون نسخهی قبل باز هم داستان بازی روایت گر ماجرا های گروه TIER 1 می باشد که شما را در نقش «پریچر» و افراد دیگر قرار میدهد تا به مقابله با تروریستهایی که در حال خرابکاری در نقاط مختلف جهان هستند بروید. مکانهایی که به آن ها قدم خواهید گذاشت پر تعداد تر از قبل شده که از آنها میتوان به کشورهایی چون سومالی و فیلیپین و پاکستان اشاره کرد.
شوتر های نظامی شرکت EA همواره از لحاظ صداگذاری خوش درخشیده اند. Warfighter هم از این امر مستثنی نیست وشما می توانید با باز کردن صدای اسپیکر اتاق خود را به یک میدان جنگ تبدیل کنید ونهایت لذت را ببرید. برای این شماره وظیفهی ساخت بخش آنلاین بر عهده ی خود سازندگان بخش داستانیست و شرکت DICE دیگر در ساخت آن نقشی ندارد. این بخش هم قصد دارد با ارائه ی حالت های متنوع تر و پشتیبانی از ۱۲ بازیباز تکمیل کنندهی اثرشان باشد و آنلاین باز ها را برای ساعت های متمادی مشغول خود سازد.
Call of Duty: Black Ops 2 VS Medal of Honor: Warfighter
برنده کیست؟!
آیا ندای وظیفه با تغییر وتحولاتی که یافته و کمی بیش از حد مدرن تر شده راه درستی را انتخاب کرده و باز هم موفق میشود یا اینکه سازندگان مدال افتخار از اشتباهات قبلی خود درس گرفته و میخواهند با این هزینه های فراوان بر سلطه ی CoD بر بازار جهانی خاتمه دهند؟!

نظر گذاری مساوی با تبلیغ رایگان و دوستان وقتی نظر میگذارید با ذکر سایت خود نظر خود را ارسال نمایید
نظرات شما عزیزان: